Gratis verzending vanaf €75,00 in NL, BE & DE Voor 12:00 besteld is dezelfde dag verzonden
Uitstekend
  • 8.9 / 10
(1777)
Webwinkel keurmerk
Offerte aanvragen
  1. Home
  2. Kennisbank
  3. Blogs
  4. Betonlook verf how to and don'ts
5 minuten leestijd 17 mei 2022

Betonlook verf how to and don'ts

Door Judith Poppe in Blogs
Verf
Betonlook verf

Betonlook verf is ongetwijfeld een van de grootste bestsellers bij betonlook.nl, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Onze Betonlook verf wordt namelijk kant-en-klaar geleverd, wat betekent dat het al voor jou in de juiste kleur is gemengd. Dit bespaart jou de moeite en het giswerk van het zelf mengen van verfkleuren en stelt je in staat om direct aan de slag te gaan met jouw project. Maar hoe ga je op de juiste manier te werk? Dat leggen we hieronder graag voor je uit.

Voorbereiding voor het toepassen van Betonlookverf

Het aanbrengen van Betonlook verf is eigenlijk best eenvoudig, maar het begint met een goede voorbereiding. Zorg ervoor dat je een egale ondergrond hebt die bestaat uit één materiaal, zoals een gipsgestucte wand, gesausde wand, spachtelputz, of spack. Houd er echter rekening mee dat als je kiest voor een ondergrond zoals spachtelputz of spack, je meer verf zult verbruiken.

En dan nog even waardevolle tip van onze specialist: vermijd het aanbrengen van Betonlook verf op ondergronden die niet uit één materiaal bestaan. Als je bijvoorbeeld je wand hebt gevuld met muurvuller, breng dan niet direct Betonlook verf aan. Dit komt doordat onze verf een zuigende werking heeft en gevoelig is voor de ondergrond. De kans is hierdoor groot dat de muurvuller door de verf heen zal schijnen. In dergelijke gevallen raden we aan om onze Bio muurverf of Krijtverf te gebruiken, omdat deze dekkender zijn en niet dampdoorlatend.

Nou goed dat ter zijde, als je eenmaal de perfecte ondergrond hebt, kun je beginnen met het aanbrengen van onze EcoPrimer. Deze primer kan verdund worden met 20% water, wat wel handig kan zijn bij zeer zuigende ondergronden. De EcoPrimer hoeft niet volledig dekkend zijn, zoals bij gewone grondverf, maar het is essentieel dat je de volledige wand ermee behandelt. Door deze stappen te volgen, leg je de basis voor een succesvol Betonlook verfproject.

Wil je zien hoe deze perfecte basis eruitziet nadat de primer is toegepast? Bekijk de foto hieronder om een duidelijk beeld te krijgen van onze EcoPrimer.

2b6fcdfd a354 445a ad07 4b9ddf0bc7db

Hoe breng je Betonlook verf aan?

Nu de basis is gelegd, komen we aan bij het leukste gedeelte: het aanbrengen van de Betonlook verf! En wees gerust, dit is eigenlijk vrij eenvoudig. We leggen je hier uit hoe je te werk gaat:

  1. Begin altijd bovenaan in een hoek met het schilderen van je wand.
  2. Werk in een schuine lijn van ongeveer 1 tot 2 meter naar beneden. Wil je een voorbeeld? Klik dan op deze korte reel!
  3. Herhaal deze beweging continu totdat de hele wand bedekt is met de Betonlook verf.

Onthoud dit: de eerste laag is om te oefenen. In de tweede laag kun je het effect aanbrengen dat het beste bij jou wensen past. Je brengt de Betonlook verf aan met de Betonlook kwast 3 x 14 cm. Vind je het moeilijk om te berekenen wat je voor jou ruimte nodig hebt? Maak gebruik van onze handige online calculator. Helemaal ontzorgt worden? Ga dan voor een handige bundel, waardoor je alles voor je project met een korting in huis haalt.

Ontwerp zonder titel 1

Don'ts Betonlook verf

Oké buitenom dat het gewoon heel mooi en gebruiksvriendelijk is zijn er ook wel een paar don'ts met onze Betonlook verf. Deze willen we je graag toelichten.

  1. Werk de Betonlook verf nooit in delen bij. Het is belangrijk om de hele wand in één keer te schilderen met onze Betonlook verf. Als je de eerste laag hebt aangebracht en alles hebt bedekt, zorg er dan voor dat je dezelfde aanpak volgt in de tweede laag. Het bijwerken van slechts een deel van de wand kan resulteren in ongewenste witte vegen op je wand, wat je natuurlijk wilt vermijden.
  2. In tegenstelling tot sommige verfsoorten waarbij je misschien begint met het schilderen van de randen, moet je dit bij Betonlook verf absoluut niet doen. Als je eerst de randen schildert, kan de verf opdrogen op die plekken voordat je de rest van de wand schildert, wat leidt tot ongelijkmatige kleuring en vlekken.
  3. Breng onze verf niet aan op sterk zuigende ondergronden, zoals kalkzandsteenblokken, metselwerk, of gipsplaten die enkel zijn afgedicht met stuc op de naden. Dit kan problemen veroorzaken en dat willen we natuurlijk voorkomen.

In de onderstaande foto kun je zien wat er gebeurt wanneer je niet het hele oppervlak schildert. Voor verduidelijking: aan de linkerkant zie je de EcoPrimer, daarna is één laag Betonlook verf aangebracht, herkenbaar aan de donkerrode kleur. De tweede laag hebben we niet helemaal afgemaakt tot aan de rand. Zoals je kunt zien, slaat het gedeelte waar de verf niet is aangebracht helemaal wit uit. Dit soort vlekken kunnen ook ontstaan wanneer je je wand gedeeltelijk bijwerkt. Het is dus essentieel om de gehele wand in één keer te schilderen voor een egaal resultaat.

Betonlook verf niet volledig geschilderd
Deel dit artikel