Gratis verzending vanaf €75,00 in NL, BE & DE Wij verzenden CO₂-neutraal
Uitstekend
  • 8.9 / 10
(1749)
Webwinkel keurmerk
Offerte aanvragen
  1. Home
  2. Veelgestelde vragen
  3. Voorbereiding
  4. Hoe weet ik of ik een zuigende ondergrond heb?

Voorbereiding

Wat moet ik aan de voorbereiding doen?

Het is belangrijk om te zorgen dat je, voordat je begint met schilderen, een goede ondergrond hebt. De beste ondergrond voor al onze producten is een egale, vlakke ondergrond. Daar is ook het verbruik van onze verf- en stucsoorten op berekend. Bij gewone muurverf van de bouwmarkt gebruik je meestal een grondverf ter voorbereiding op de verf die je wilt gaan aanbrengen. Bij onze verfsoorten is dit onze EcoPrimer. De EcoPrimer zorgt voor een gelijkmatige zuiging van de ondergrond, een goede hechting en creëert een neutrale basis door de witte kleur van de primer.

Bij Beton Ciré werk je met de Beton Ciré primer. We hebben het daarbij eenvoudig voor je gemaakt en bieden complete pakketten aan met de benodigde hoeveelheid primer. Hierdoor kun je gelijk aan je klus beginnen!

Twijfel je over een bepaalde ondergrond? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij denken namelijk graag mee welk product het meest geschikt is voor jouw project en hoe jij je ondergrond het beste kan voorbereiden. Zo bereik je het mooiste resultaat bereikt met onze producten.

Hoe bereid ik de wand voor?

Wil je een egale wand verven? Dan kan je onze EcoPrimer aanbrengen en na de droogtijd beginnen met schilderen. Heb je een afneembare verf op je wand zitten? Schuur deze dan eerst lichtjes op, zodat de primer goed kan hechten aan de wand.

Is je wand niet egaal en is dit wel je wens? Je kan de wand dan glad stucen met een stucsoort die geschikt is voor de ruimte. Kies in vochtige ruimtes een cementgebonden stucsoort en in droge ruimtes een gipsgebonden stucsoort.

Voor verfsoorten met effect is het belangrijk dat je overal een gelijkmatige zuiging hebt. Bij een gestucte wand heb je nog veel zuiging in de ondergrond zitten, breng bij voorkeur altijd twee lagen EcoPrimer aan. Dit geldt hetzelfde voor andere zuigende ondergronden, zoals hout. Zorg dat je de naden goed dicht zet met stucgaas en daaropvolgend de gehele wand stuct. Breng vervolgens de EcoPrimer aan, zodat je de wand goed afsluit. Gebruik altijd een van onze primers. Deze zijn veelvoudig getest op onze producten, waardoor we hier ook volledige garantie op kunnen geven. Uiteindelijk verdien je de kosten ook terug, omdat het verbruik van de verf minder hoog ligt.

Hoe weet ik of ik een zuigende ondergrond heb?

Bij veel van onze producten is het goed om de zuiging uit de ondergrond weg te halen. Maar hoe kom je erachter dat ik een zuigende ondergrond heb? Dit is heel eenvoudig te achterhalen door een natte spons tegen het oppervlak te houden wat je wilt gaan schilderen. Trekt het vocht in de wand? Dan is het aan te raden om een extra laag primer aan te brengen. Blijft de condens van de spons op de wand en kan je het water weghalen met een doekje, zonder dat het in de wand wegtrekt? Dan kan je gerust één laag primer toepassen.

Zuigende ondergronden zijn voornamelijk een net gestucte wand, hout of een metselwand. Investeer daarom altijd in één van onze primers. Het is namelijk zonde wanneer jouw wand ons product volledig opzuigt en je verbruik hierdoor enorm hoog wordt.

Kan ik Beton Ciré aanbrengen op een tegelwand?

Beton Ciré kan over een tegelwand aangebracht worden, het heeft enkel wat voorbereiding nodig. Beton Ciré breng je namelijk aan in een hele dunne laag van 0,3 tot 0,6 mm. Als je een niet vlakke ondergrond hebt gaat je verbruik enorm omhoog. Je kan dus het beste de tegels egaliseren met een polijstschijf. Je kan vervolgens de wand vlak maken met een stucsoort die voor de desbetreffende ruimte geschikt is. Kies bij een vochtige ruimte altijd voor een cementgebonden stuc, zoals Ardex R1C, en voor een droge ruimte voor een gipsgebonden stucsoort. Brengt vervolgens de Beton Ciré primer aan, waarop je de twee lagen Beton Ciré kan aanbrengen. Onze Beton Ciré is al voor je op kleur gemengd en dus kant-en-klaar. Lekker makkelijk en ready to use!

Benieuwd naar wat meer uitleg over hoe je Beton Ciré kan aanbrengen op een tegelwand? Maak gebruik van dit blog en laat je inspireren.

Op zoek naar een product die je rechtstreeks over een tegel kan aanbrengen?

Kies in dat geval voor onze Krijtverf. Met deze verf hoef je alleen de tegel te ontvetten voordat je begint. Nadat je deze stap hebt voltooid, kun je eenvoudig beginnen met het aanbrengen van de Krijtverf. Wil je het oppervlak vervolgens beschermen tegen vuil en beschadigingen? Dan is het aanbrengen van onze Beton Ciré coating de ideale oplossing.

Hoe bereken ik het aantal m²?

Wil je weten hoeveel verf of stuc je nodig hebt voor jouw project? Dan is het handig dat je het aantal m² kan berekenen. Wij leggen je in een aantal korte stappen uit hoe je het aantal m² van je oppervlak kan berekenen.

Wand
Het aantal m² van je wand bereken je door lengte x breedte te vermenigvuldigen. Dus als je een plafond hebt van 2.80m hoog is en je wand 5m lang, vermenigvuldig je 2.80 x 5. Het oppervlak komt dus uit op 14m². Heb je een wand met ramen of met deuren? Deze bereken je op dezelfde manier; lengte x breedte. Het oppervlak van de ramen of deuren haal je van het totale oppervlak van de wand af. Zo weet je precies hoeveel verf of stuc je nodig hebt.

Plafond/ vloer berekenen
Bij een plafond kijk je vanaf de bovenkant van de bouwtekening. Je doet dan eigenlijk hetzelfde als bij de wand. Je neemt de lengte x breedte van de ruimte. Dus is je woonkamer 10 meter lang en 5 meter breed, dan vermenigvuldig je 10 m x 5 m. Je hebt dan een oppervlak van 50m². Heb je een hoek in de woonkamer. Kijk dan naar de breedte van dit hoekje en de lengte hiervan. Haal deze van het totale oppervlak af.

Vind je het lastig om het aantal m² te berekenen? Neem dan gerust op met onze klantenservice. Wij helpen je graag, zodat je de juiste hoeveelheid van de verf of stuc kunt bestellen.